was successfully added to your cart.

Winkelmand

Interviews

Isabel Tambach

By november 30, 2017 No Comments

"Je racet niet alleen tegen je tegenstander, maar ook tegen de elementen" ~Isabel~

Wie is Isabel?

Isabel Tambach is geboren op 3 mei 2000 en woont in Assendelft (Noord-Holland). Je zou denken dat Isabel met haar jonge leeftijd nog weinig ervaring heeft maar Isabel bewijst het tegendeel. Ze is begonnen met fanatiek fietsen toen ze 12 was en is er sindsdien niet meer mee gestopt. Ze is een erg talentvolle wielrenster en dat laat ze ook blijken. Isabel is dit jaar derde geworden bij de Wielerronde Delfzijl.

Op dit moment is Isabel druk bezig met het ontdekken van haar talenten en om zich zelf daarin te verbeteren. Omdat Isabel zo’n grote passie heeft, hebben wij haar gevraagd of ze een klein stukje zou willen schrijven over haar passie. Uit haar verhaal is heel duidelijk op te merken hoe Isabel denkt over haar sport en hoe mooi ze dat over kan brengen naar anderen.

Isabel schrijf het volgende:

Vorig jaar ben ik voor het eerst begonnen met strand racen doordat ik een startnummer had gewonnen voor de Subaru beach battle. Eerst had ik niet zo veel met de strandwedstrijden en hoefde dat van mij allemaal niet zo, maar na die eerste wedstrijd was ik meteen verkocht! De omstandigheden zoals ze op het strand zijn vind je nergens anders. Je racet niet alleen tegen je tegenstanders, maar ook tegen de elementen. Het strand is niet alleen maar hard, maar door stromingen in zee kun je ook uit het niets een heel zacht stuk strand tegen komen. Dit soort stukken zijn kritisch in de wedstrijden. Dat wist ik voorheen helemaal niet. Nu weet ik wel beter! Het is altijd genieten om op het strand te rijden. De golven die je constant hoort neerslaan, je banden die zachtjes zoemen over het zand, de rust om je heen. En dat terwijl je aan het afzien bent. Nu strand racen steeds populairder wordt, moedig ik ook andere mensen aan om het een keer te proberen! De laatste jaren groeit de sport voor vrouwen ook enorm, dus wat houdt je tegen? Wie weet zien wij elkaar deze winter nog op het strand! ~Isabel~

beachbastard

Author beachbastard

More posts by beachbastard

Leave a Reply