Beach Bastard Beach Run – 6/12/18 km

29 september 2018 – Egmond aan Zee

Dé hardloopwedstrijd over het strand van Nederland.

Een heerlijke beachrun in één van de lekkerste maanden om te rennen. 29 september 2018 staat in het teken van de BeachRun van Egmond aan Zee naar Bergen aan Zee en terug. De afstanden zijn 6 / 12  óf 18 km. De ronde is 6km lang, waarbij je de elementen trotseert. Wind, zand, klimmetjes, heuvels, strandopgangen en natuurlijk jezelf.

Het is een simpel parcours over het strand, zie de plattegrond van het parcours voor de details en de route. Eerst wordt er gestart met de 18km deelnemers, daarna de 12 en als laatste de 6 km. Elke ronde bestaat uit een aantal klimmetjes, in het parcours is er de mogelijkheid om naast het lopen ook een muur te pakken.

Elke meter van het parcours staat in het teken van uitdaging, het rennerskwartier is volledig ingericht, er is koffie, thee, soep en natuurlijk kan je je omkleden in de Watertoren in Egmond aan Zee. Het belooft een groot feest te worden, deze eerste editie van de Egmondse Beach Bastard BeachRun. 

Parcourstekening

Start Bij “Strandpaviljoen Bad Egmond”. Door Richting Bergen Aan Zee. Halverwege Egmond En Bergen Aan Zee Is Het Keerpunt, Hierna Krijg Je 3 Zandheuvels Onderweg, Bij Strandpaviljoen De Zeester De Opgang Op En Af; Door Naar “Strandpaviljoen Bad Egmond”, Eerst Nog Een Heuvel, Daarna Dan Doorkomst/ Finish.

De Lopers Van De 18Km Doen 3 Ronden, De Lopers Van De 12 Km Doen Twee Grote En De Lopers Van De 6Km Doen één (1) Ronde. Vanaf De Start Krijg Je Te Maken Met Een Aantal Muren Waar Je Overheen Moet Komen, De Kuitenbijters Van Dit Parcours.

Bij De Start/Finish Is Het Rennerskwartier, Daar Kan Je Terecht Bij Het Wedstrijdsecretariaat, Voor Eten En Drinken, Warmte En Gezelligheid.

* Melden : minimaal 30 min voor aanvang kwalificatie bij “Sporthal de Watertoren”
* Chip afhalen in “Sporthal de Watertoren” voor aanvang van de BeachRun
* Eventueel besteld T-shirt afhalen bij wedstrijdsecretariaat “de Watertoren”
* Omkleden en douchen, tassen e.d. kan men beheerd achterlaten in de sporthal
* Inleveren chip na afloop evenement “BeachRun” bij wedstrijdsecretariaat op het strand
* E-ticket meenemen naar “de Watertoren”
* Deelname alleen bij volledig ingevulde aanmelding en betaling

Wij willen de veiligheid van jullie (de deelnemers) zoveel mogelijk garanderen. Daarom hebben wij op het parcours EHBO aanwezig, de Reddingsbrigade is aanwezig voor de noodgevallen, overal op het parcours staan onze mensen met portofoons, EHBO loopt rond en tijdens de aanmelding vragen wij jou om aanvullende medische informatie. Geef deze tijdig aan ons door, zodat wij goed voorbereid zijn. Wij gaan voor een fantastisch evenement en doen alles eraan om jullie veiligheid te waarborgen.

Controleer je gegevens nog een keer voordat je ze invult bij de aanmelding.

Wij hebben weken van te voren contact met de instanties, met de KNRM/ Reddingsbrigade over de weersverwachtingen. Helaas hebben wij als organisatie geen vat op het weer. Een beetje regen en wind doet het evenement alleen maar goed, typisch Nederlands september weer is waar we om vragen. Kleed je goed aan, niet te warm en neem genoeg te eten en te drinken mee voor onderweg.

De vooruitzichten qua getijden zijn fantastisch, het weekend is er doodtij voorspeld. Dit betekent dat de zee op het laagste niveau is, het strand het breedst en er vol gas gestreden kan worden langs de kustlijn. Terugtrekkende zee vanaf 10:00, waardoor de zandlaag perfect is om over te rennen.

Checklist:
* E-ticket mee
* Kleding, schoenen, bidons
* Hartslagmeter, telefoon, ipod mee
* Van te voren de parkeerlocaties goed bekeken
* Kiss & Ride route bij afzetten goed bekeken
* Eventuele overnachting geregeld via “Egmond.nl”

* Kleedkamers en douches zijn in “Sporthal de Watertoren”
* Op het strand zijn er toiletten geplaatst, maak hier gebruik van
* Je kunt natuurlijk ook altijd terecht bij één van de paviljoenen of de horeca in Egmond aan Zee
* In het rennerskwartier zijn er geen toiletten, daarvoor moet je naast “strandpaviljoen Bad Egmond zijn”

* Eten en drinken is er in overvloed in het rennerskwartier. Wij verzorgen de warme dranken, de soep, het water en natuurlijk raden wij je aan om zelf ook je eigen energybars/ candybars mee te nemen.
* In het rennerskwartier maken wij gebruik van vuilnisbakken, neem de wikkels van je candybars/ energybars van onderweg mee terug en deponeer ze daar en niet in de natuur.
* Je kunt de gehele dag natuurlijk bij de horeca in Egmond aan Zee terecht.
* De prijs uitreiking is op het strand.