GEANNULEERD

Zondag 6 oktober 2019

Egmondse Beachrace met tijdskwalificatie.

De opzet is nieuw voor MTB minnend Nederland en België. Het parcours is een uitdagende 6km lang, waarbij er klimmetjes bedwongen moeten worden, lange stukken met wind mee en tegen, strandopgangen en natuurlijk de schansen bij de start/ finish. Technisch, tactisch en zeker uitdagend. In overleg met de gemeente Bergen en de KNWU is er besloten om het parcours voor de veiligheid  af te zetten en een sneller en korter parcours uit te zetten. Hierdoor hebben de toeschouwers ook meer vermaak.

Iedereen is ingedeeld in een categorie (Amateur of licentiehouder), in deze categorie strijd jij (eventueel samen met je clubmaatjes) voor jouw snelste tijd op deze 6km. Van elke categorie gaan de 40 snelsten door naar de finales. Je krijgt één (1) klokuur de tijd om jouw snelste tijd op deze 6km neer te zetten. Je mag zo vaak je wilt het rondje fietsen en jouw snelste tijd neerzetten.

De snelste tijd blijft staan, wij hebben transponders die vastgemaakt worden aan je stuur, de tijdsregistratie houdt het allemaal bij en tijdens dit klokuur kan je in het rennerskwartier je opwarmen, je tactiek bespreken, even een warme slok en hap naar binnen werken. Om daarna weer je 6km tijd te gaan verbeteren. Het parcours is zo gemaakt dat alle deelnemers (recreatief en licentiehouders) in dezelfde tijd zich kwalificeren.

Na de kwalificatie zijn de finales. De kleine finale is drie ronden lang en vanuit het startvak wordt iedereen tegelijk weggevlagd. De grote finale bestaat uit vier ronden, waarbij de mannen en de vrouwen licentiehouders tegelijk zullen vertrekken.

Spektakel, snelheid, onderlinge strijd, beste resultaat, een uitdagend parcours, technische stukken, klimmetjes, veel kilometers en een sfeervol rennerskwartier waar het jou aan niets zal ontbreken. De Beach Bastard Time Attack 2019.

Parcourstekening

Start Bij “Strandpaviljoen Het Zeepaardje”. Door Richting Bergen Aan Zee (Onderweg Een Aantal Schansen); Net Voorbij De Parnassiavallei Is Het Keerpunt; Terug Naar Egmond Aan Zee, 3 Zandheuvels Onderweg, Bij Strandpaviljoen De Zeester De Opgang Op En Af; Door Naar “Strandpaviljoen Het Zeepaardje” voor de finish, Eerst Nog Een Heuvel, Daarna Start/Finish.

Bij De Start/Finish Is Het Rennerskwartier, Daar Kan Je Terecht Bij Het Wedstrijdsecretariaat, Voor Eten En Drinken, Warmte En Gezelligheid.

Belangrijke informatie

* Melden : minimaal 30 min voor aanvang kwalificatie bij de organisatie tent op het strand
* Chip en stuurbordje afhalen in 30 minuten voor aanvang kwalificatie
* Eventueel besteld T-shirt afhalen bij wedstrijdsecretariaat op het strand
* Tassen e.d. kan men beheerd achterlaten bij de organisatie
* Inleveren chip na afloop evenement “Time Attack” bij wedstrijdsecretariaat op het strand
* E-ticket meenemen naar het strand.
* Deelname alleen bij volledig ingevulde aanmelding en betaling (dus ook Safety form)

Wij willen de veiligheid van jullie (de deelnemers) zoveel mogelijk garanderen. Daarom hebben wij op het parcours EHBO aanwezig, de Reddingsbrigade is aanwezig voor de noodgevallen, overal op het parcours staan onze mensen met portofoons, EHBO is aanwezig en tijdens de aanmelding vragen wij jou om aanvullende medische informatie. Geef deze tijdig aan ons door, zodat wij goed voorbereid zijn. Wij gaan voor een fantastisch evenement en doen alles eraan om jullie veiligheid te waarborgen.

Controleer je gegevens nog een keer voordat je ze invult bij de aanmelding.

Wij hebben weken van te voren contact met de instanties, met de KNRM/ RB over de weersverwachtingen. Helaas hebben wij als organisatie geen vat op het weer. Een beetje regen en wind doet het evenement alleen maar goed, typisch Nederlands herfstweer is waar we om vragen. Kleed je goed aan, niet te warm en neem genoeg te drinken mee voor onderweg.

De vooruitzichten qua getijden zijn fantastisch. Dit betekent dat het strand het breedst en er vol gas gestreden kan worden langs de kustlijn. Hoog Water vanaf 10:00, waardoor de zandlaag perfect is om over te fietsen. 

Checklist:
* E-ticket mee
* Kleding, schoenen, fiets, bidons
* Reparatieset
* Van te voren de parkeerlocaties goed bekeken
* Kiss & Ride route bij afzetten goed bekeken
* Eventuele overnachting geregeld via “Egmond.nl”

* Kleedkamers en douches zijn niet aanwezig (wij zijn met de sporthal nog in gesprek hierover).
* Op het strand zijn er toiletten geplaatst, maak hier gebruik van
* Je kunt natuurlijk ook altijd terecht bij één van de paviljoenen of de horeca in Egmond aan Zee
* In het rennerskwartier zijn er geen toiletten, daarvoor moet je naast “strandpaviljoen Het Zeepaardje zijn.

* Eten en drinken is er in overvloed in het rennerskwartier. Wij verzorgen de warme dranken, de soep, het water en natuurlijk raden wij je aan om zelf ook je eigen energybars/ candybars mee te nemen. Je krijgt twee consumpties van de organisatie gratis. Daarna is alles tegen gereduceerd tarief.
* In het rennerskwartier maken wij gebruik van vuilnisbakken, neem de wikkels van je candybars/ energybars van onderweg mee terug en deponeer ze daar en niet in de natuur.
* Je kunt de gehele dag natuurlijk bij de horeca in Egmond aan Zee terecht
* De Prijsuitreiking is op het strand.